+46 (0)40-644 48 10
 
Hjulhamnsgatan 3. 211 34 Malmö, Sweden
Framtidens telefonsupport, dygnet runt med AI-chatbot

Microsofts XiaoIce AI-chatbot, pratar som en människa

När vi idag interagerar med de flesta personliga digitala assistenter är upplevelsen som att skriva eller prata med en robot: Du säger eller skriver någonting, och assistenten följer upp och svarar.

Men nu har Microsoft gjort ett tekniskt genombrott genom att låta dig prata med en AI styrd chatbot som med naturlig röst ger dig svar och ställer frågor under konversationen. Du upplever samtalet mer som ett personligt och vänskapligt samtal. Just nu testas detta i den kinesiska sociala chattboten XiaoIce (uttalas "Shao-ice "). Microsoft-vd Satya Nadella, avslöjade att boten har 500 miljoner användare som interagera med det via WeChat och andra populära meddelandetjänster. 

Microsofts XiaoIce har förmågan att ha mänskliga verbal konversationer. Att ringa upp dig, komma ihåg tidigare konversationer, pausa ett svar för att lyssna på en ny fråga eller påstående, och sedan komma ihåg att gå tillbaka till berättelsen igen. Ungefär som när man byter ämnen i ett samtal och sedan återgå till det ursprungliga ämnet. Mänskligt eller hur?

Så nästa gång du ringer till kundservice för att fråga varför dina beställda produkter inte levererats, kanske du pratar med en AI styrd chatbot.

Kolla gärna filmen här: https://youtu.be/47Hc5argMz0